Botulinumtoxin, mer känt som Botox, är till för att skapa avslappning i dina spända muskler och för att ge volym och ge ett lyft till hud som tappat sin elasticitet. Botoxinjicering används vanligtvis till ansiktet för att behandla olika områden och musklerna i ansiktet, men kan anpassas för behandling av exempelvis svettkörtlar på händer och fötter. Botox i pannan används när du vill åtgärda en rynka mellan ögonbrynen, osynliggöra argrynkan eller vill få bort linjer i pannan. Det finns många muskler i ansiktet och när du använder en del av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det kan vara när du exempelvis spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som du får linjer i pannan eller rynkig panna. Med botox kan du motverkaEn botoxbehandling ger effekt på} hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet. Botulinumtoxin är inte endast för skönhet, det är även en behandling som är hälsofrämjande och problemlösande för kroppen. Botox är hjälpande mot migrän och för att lugna överspända muskler. Med botox i pannan blir det att musklerna i pannan och din glabella,mer känd som arga rynkan, slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket i många fall ger upphov till huvudvärk eller i värsta fall migrän.

Botox Göteborg pris

Vad kostar botox? Beroende på hur många områden som du vill behandla och vilken typ av behandling som du önskar med botox skiljer sig priserna åt. Bland utbudet har du möjlighet att göra botox kråksparkar, botox argrynka eller botox käke för att nämna ett par av områdena som vi kan behandla. Svar på hur mycket det kommer att kosta ges under din konsultation hos våra behandlare som du träffar innan botoxbehandlingen. Där går ni tillsammans igenom vilket område du behöver ha botox, om du gjort botox innan eller om det är första gången med botoxbehandling. Det är under vår konsultation som din legitimerade behandlare ger sin syn på vilken behandling med botox som ger dig ett slutresultat som passar dig och som du är nöjd med.

Botox injektion – Procedur?

Hälsodeklaration är det första du fyller i innan din behandling med botox. Därefter har du en kort konsultation tillsammans med en eller flera av våra behandlare för att gå igenom steg för steg, pris och för att besvara frågor och funderingar. Även om det är din första behandling med botox eller om du har gjort injicering innan, så vill vi att du är trygg med oss som behandlare och ett av de stora skälen till konsultationen är för att våra behandlare ska ge sitt utlåtande om din behandling.

Behandlaren kommer rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Det är med en tunn nål som vi injicerar små mängder botox där markeringarna är gjorda. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på vilken del av ansiktet som ska behandlas är proceduren över inom ett par minuter. Smärtnivån är beroende på hur känslig du är som person, men en botox behandling är vanligtvis relativt smärtfri.

Botox effekt

Efter att du har gjort din botox är det vanligt att du undrar ”när kommer effekten av botox?” Effekten och resultatet varierar från person till person beroende på hur väl din kropp samarbetar med botox. För att se full effekt av din botox behandling kan det ta upp till två veckor innan du ser slutresultatet. Din botox behandling varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och varaktighet mer för varje behandling du gör. Med kontinuerlig behandling med botox stärker du ditt behandlade område och du kommer att få ett slutresultat som varar längre än vad exempelvis en enstaka behandling gör.