Fototapeter har länge varit populära att använda som väggdekorationer i vardagsrum och sovrum. Men på senare tid har de även börjat användas allt flitigare i kök och badrum. Dessa utrymmen ställer dock särskilda krav på material och underhåll. Detta på grund av den högre nivån av fuktighet och den ökade risken för fläckar och spill. I denna artikel går vi igenom vad du bör tänka på när du väljer tapet för något av dessa rum. Beställ fototapet med dessa faktorer i åtanke.

Beställ fototapet med dessa olika faktorer i åtanke

När du vill klicka hem fototapeter till kök eller badrum bör du ta hänsyn till följande faktorer:

  • Materialval. Beställ fototapet tillverkad i ett material som lämpar sig för den tilltänkta ytan. Vinyl är ett populärt val för kök och badrum efter materialet är vattenresistent och lätt att rengöra. Det kan dock andas lite mindre och potentiellt leda till mögel om rummet inte är ordentligt ventilerat. Textiltapeter lämpar sig vanligtvis inte för dessa utrymmen på grund av materialets känslighet för fukt. Akrylbelagd tapet är ett annat bra val, särskilt om du vill ha en matt finish snarare än den glänsande yta som en vinyltapet ger.
  • Underhåll. Välj gärna en tapet som kan torkas av med en fuktig trasa utan att färgen bleknar. Detta är särskilt viktigt i köket där risken för spill från matlagning är stor. Se också till att det finns god ventilation i rummet för att förhindra mögel och lukt.
  • Montering. På grund av vatten- och elinstallationer kan det vara mer komplicerat att sätta upp fototapeter i kök eller badrum. Det kan därför vara klokt att anlita ett proffs för att säkerställa att tapeten monteras på ett korrekt sätt kring uttag och rör.

Njut sedan av din nya tapet i många år framöver

Sammanfattningsvis kan det beslutet att sätta upp fototapeter i kök eller badrum vara ett effektivt sätt att förvandla ett vanligt eller tråkigt utrymme till något spektakulärt. Med rätt val av material och genom att följa riktlinjerna kring underhåll kan du förhoppningsvis njuta av din nya tapet i många år framöver!