Bästabredband.se samlar svenska operatörer och fiberleverantörer. Här får besökaren en överblick av vilka företag som är stora i branschen i Sverige, och till vilka priser de erbjuder abonnemang.

Så jämför bästabredband.se de olika operatörerna

Bästabredband.se jämför fast bredband, fiberleverantörer och mobila bredband. Leverantörerna presenteras i olika sektioner. I varje sektion ges följande information:

 

  • Leverantörens logga
  • Om de har bredband via fiber, ADSL eller mobilnätet, eller alla tre
  • Vilka hastigheter de erbjuder
  • Vad olika hastigheter kostar i månaden hos leverantören i fråga

 

Under hastigheterna finns även deras eget rankingsystem. Operatören som presenteras högst upp får 95/100 poäng, att jämföra med den som presenteras sist (16:e plats), som får 57 av hundra poäng.

Prisintervall för de olika hastigheterna

Med webbplatsen som verktyg är det enkelt att få en uppfattning om hur mycket branschen tar betalt för sina abonnemang.

Läs mer på Bästabredband.se. Ett par aktörer som listas på sajten sticker ut när det gäller månadspriset för 100 Mbit i sekunden. Det finns ett par som är billigare än resten, som tar runt 300 – eller till och med under 300 kronor – i månaden. Sedan finns ett par som är betydligt dyrare än de andra, där samma hastighet kan kosta 500 kronor i månaden. Priset är givetvis inte allt – stabilitet och kundsupport är exempel på andra faktorer som avgör hur nöjd man faktiskt blir i slutändan.

 

Vill man ha riktigt snabbt får man betala mer. För 1 000 Mbit i sekunden tar leverantörerna allt från ca 600 kronor i månaden till tusenlappen. Stora skillnader i pris är det alltså.

Fiber eller mobilt?

Det som gäller idag är i huvudsak fiber eller mobilt. Mobila bredband har den klara fördelen att du kan ta med exempelvis en 5G-router var än du önskar – till exempel till det egna kontoret, eller på semestern. Den stora nackdelen är dock att du inte får samma hastigheter som du kan få med fiber. För gemene man kan dock hastigheten som ges med mobilt bredband vara fullt tillräcklig, i synnerhet nu är 5G-nätet byggs ut i snabb takt.

 

Mobilt tenderar också att vara lite dyrare. Se det som att du får betala för ett flexibelt bredband, där du kan surfa var du vill. Vill du skicka stora filer, streama, spela och ladda ned mycket, så är fiber dock rätt väg att gå. (Källa: Bästabredband.se)