Handväskor – det nya heta

Handväskor har blivit det nya heta samlarobjektet, och de finns i alla olika färger, former och prisklasser. Är du sugen på att uppdatera din samling handväskor med en ny klenod, eller är du helt enkelt i behov av en ny handväska för att din tidigare kära väska har gått sönder eller kommit bort? Oavsett vilket så hoppas vi att denna text kan vara till hjälp. Vi guidar dig här till väskor i olika prisklasser och av olika nationalitet.

Prisklass

Du kan finna handväskor i alla möjliga prisklasser. Allt från superlyxiga unika varianter till ekonomiska alternativ av god kvalitet och design. Visst är de dyra handväskorna från de stora modehusen frestande, men det är inte alla som har råd med sådana dyrgripar. Men låt dig inte slås ned för det. Stora svenska och utländska klädkedjor brukar låta sig inspireras av de stora modehusen och producerar handväskor i liknande design. Om du vill ha en unik handväska till billigare pris kan du även titta på hantverksproduktion i mindre skala. I många svenska städer finns hantverkare som säljer vackra handväskor. Du betalar i dessa fall endast för arbetet och inte för det märke som sitter på väskan.

Svensk eller utländsk design

Ofta ser vi handväskor i modetidningar som produceras av de stora modehusen i Paris, New York, Milano med flera. Det är lätt att låta sig frestas och drömma sig bort. Men glöm inte att vi har många begåvade och framgångsrika designers i Sverige som producerar fantastiska handväskor. Dessutom kan du hitta dessa i butiker i Stockholm och många andra städer och på så vis kan du känna på och pröva väskorna innan du bestämmer dig.

Nytt eller second hand

Ett annat sätt att hitta en unik väska till ett rimligt pris kan vara att köpa den second hand. På så vis riskerar du inte att köpa en väska som du tror är unik, men som det sedan visar sig att flera av dina vänner har köpt. Utbudet av second hand-väskor ökar stadigt, och du kan finna det mesta. När du köper handväskor second hand är det viktigt att tänka på kvaliteten. Skinnväskor till exempel håller mycket bra. Många tycker dessutom att handväskor i skinn blir snyggare efter ett par års användning, och då är det perfekt att köpa dem second hand.