MC kläder är en viktig del av utrustningen för MC-åkare och här finns ett stort utbud att hitta både i fysiska affärer och på nätet. Det finns fördelar med båda alternativen, bland annat att utbudet ofta är större på nätet men också att det alltid är bra att stötta fysiska och lokala butiker. Samtidigt finns givetvis även nackdelar med båda alternativen – läs mer här.

MC kläder i fysisk butik

Den som är på jakt efter MC kläder, vare sig det gäller ett skinnställ eller något annat, kan hitta mycket i vanliga butiker. Utbudet kan vara något begränsat men det går alltid att fråga om det finns möjlighet att beställa hem om något särskilt efterfrågas.

Det finns många fördelar med att handla i lokala och fysiska butiker – inte minst för deras överlevnads skull samt att man kan prova, klämma och känna på kläderna på plats. Till nackdelarna hör att det kan vara dyrare än konkurrenskraftiga priser som går att hitta på nätet men för många är det värt den pengen för att handla lokalt.

Stort utbud på nätet

Det andra alternativet för att köpa MC kläder är att göra det på nätet. Här är utbudet enormt och det går att hitta vad helst man söker efter, både vad gäller olika typer av plagg men också märken. Detta, tillsammans med dom pressade priserna som nätbutikerna ofta kan erbjuda, gör såklart att många ser det här som det självklara alternativet.

Däremot finns ett problem och det är att dom tänkta MC kläderna inte kan provas innan köpet genomförs. Visst kan man skicka tillbaka och byta ifall det inte skulle passa men det blir ett mer tidkrävande projekt än att handla direkt i en fysisk butik.

Vad ska man välja?

Om man föredrar att handla i butik eller på nätet är såklart en smaksak. Den som har råd att lägga den där extra slanten kan med fördel stötta den lokala handeln istället för näthandeln. Finner man inte det man letar efter i butik kan nätet vara ett bättre alternativ, då utbudet som sagt är mycket större där.

Tips och råd till den som ska köpa MC kläder:

  • Jämför utbud och priser
  • Kontrollera om plaggen har CE-märkning
  • Välj säkra, förstärkta och högkvalitativa plagg avsedda för just MC-åkning