Man brukar säga att ett bröllop är en av de viktigaste händelserna i två människors gemensamma liv. Bröllopsdagen kommer vara en speciell dag som ni kommer att minnas resten av ert liv. För att bröllopet ska bli lyckat så krävs en hel del bröllopsplanering. Det är både roligt och stressigt att planera ett bröllop och ofta tar det mycket längre tid än man tror. Därför är det viktigt att man börjar sin bröllopsplanering i god tid så att man hinner få alla detaljer på plats. Man kan lägga upp bröllopsplaneringen hur man vill, men det kan vara bra att följa någon form av checklista så att man inte glömmer bort någonting.

Anlita en koordinator för bröllopsplanering?

Allt fler brudpar väljer att anlita en professionell koordinator som hjälper till med all bröllopsplanering. En koordinator erbjuder ofta hela paket och hjälper till med precis allting. Det kan handla om att man bara behöver hjälp med att hitta en festlokal men vill göra resten av bröllopsplaneringen själv. Visserligen kostar det ofta flera tusen kronor att anlita en bröllopskoordinator men man sparar in väldigt mycket tid. Man får tips och råd på vägen och koordinatorn har ofta ett nätverk med olika leverantörer som erbjuder er specialpriser.

Att göra all bröllopsplanering själv

Om man inte vill eller kan lägga pengar på en wedding planner kan man också göra bröllopsplaneringen på egen hand. De flesta svenska brudpar planerar och organiserar sina bröllop utan hjälp. Något som många brudpar glömmer bort är att kontakta de människor som man vill ska vara bestman, tärna, brudnäbb och toastmaster. Man bör också få klart bröllopsinbjudningarna snabbt så att man kan skicka ut dem till gästerna i god tid innan bröllopet äger rum.

Hur kan man göra en snabb bröllopsplanering?

Om ni är lite sent ute och vill gifta er inom till exempel några månader så gäller det att vara så effektiv som möjligt i sin bröllopsplanering. Oavsett om ni väljer en vigsel på en strand utomlands eller ett stort kyrkobröllop med flera hundra gäster så tar det tid att få allting på plats. Det första ni ska göra är att boka kyrka, vigselförrättare och festlokal. Det är också viktigt att veta hur stor budget man har att röra sig med. Sedan måste ni välja kläder, det är en del i bröllopsplaneringen som kan ta ganska lång tid.