Som psykolog finns möjlighet att arbeta på sjukhus, hälsocentraler, inom skola- och barnomsorg och på företag – men även inom bemanning. Det senare är inte direkt något nytt men det är ändå många som inte känner till det – eller som åtminstone inte tänker på att det finns och kan vara ett alternativ. För den som är sugen på något nytt kanske det är just detta som är den rätta vägen att gå.

Så fungerar psykolog bemanning

En psykolog kan som sagt arbeta inom många olika områden och på olika typer av arbetsplatser men även inom bemanning. Det innebär en chans till att prova på många olika arbetsplatser eftersom arbetet sker på uppdrag.

Den som arbetar som psykolog inom bemanning kan arbeta på ett sjukhus den ena veckan och på någon helt annan plats nästa. Även arbetsorterna kan variera – från norr till söder, beroende på var behoven finns.

Enkelt förklarat så fungerar det som så att en psykolog tar anställning hos ett bemanningsföretag och blir sedan, via detta, uthyrd till olika uppdragsgivare. Bra att veta är att det finns möjlighet att styra över både arbetsort och arbetstid själv – så det finns ingen risk att tvingas till ett uppdrag som inte känns bra eller som inte passar livssituationen.

Genom företaget finns möjlighet till stöd och hjälp på alla plan när det behövs. För vissa uppdrag kan det till exempel behövas hjälp med att hitta ett boende och andra gånger kanske det rent av behövs hjälp med att hitta ett nytt, passande uppdrag.

Vem kan ansöka?

Alla med utbildning och legitimation inom området kan arbeta med bemanning. Företaget som väljs kommer givetvis göra kontroller gällande behörighet och kompetens men finns ett behov av att anställa fler krävs egentligen inget mer.

Dessa företagen tar emot utbildade och legitimerade inom olika inriktningar, så som:

  • Kliniska vuxenpsykologer
  • Kliniska barn- och ungdomspsykologer
  • Arbets- och organisationspsykologer

Att arbeta som psykolog inom bemanning passar den som är flexibel och har lätt att ta sig an nya utmaningar med jämna mellanrum. Med det kommer även en del fördelar, så som högre lön, och det kan vara ett intressant och roligt arbetssätt att prova på för den som är sugen på något nytt i karriären.

Hos en del företag kan en intresseanmälan göras direkt på nätet – och sedan är resan i gång.