Så hittas rätt parfym från Versace

Versace är ett italienskt modehus som inte bara erbjuder exklusiva kläder utan även parfymer. Deras utbud är brett och det finns en doft för de flesta tillfällen. I den här guiden ges förslag på vilken parfym från Versace som passar utifrån tillfälle.

Dam-, herrparfym eller unisex?

Först och främst väljs dam eller herr. Versace har även unisexparfymer som passar både för män och för kvinnor. Det finns inget som säger att en kvinna inte kan använda en parfym riktad till män eller vice versa utan det är ju olika vad som faller bäst i smaken.

Generellt har damparfymer toner av sötma i form av vanilj och friska toner i form av citrus. För herrarna är det ofta dofttoner i form av tobak, trä och läder. Det finns dock en växande trend där gränserna mellan de olika segmenten suddas ut och där nya dofter tas fram som passar väl för både män och kvinnor.

Populära produkter från Versace

  • Eros – Eau de Toilette. En maskulin doft som är inspirerad av den grekiska kärleksguden Eros. Doften ska ge en känsla av passion, lust och styrka. Versace lanserade doften 2012 och är en bestseller från Versace.
  • Bright Crystal – Eau de Toilette. En kvinnlig söt och blommig doft som ska ge en känsla av femininitet och förförelse. Denna produkt har burits av kvinnor världen över sedan 2006, både dag som natt.

Sommar, vinter, dag eller natt?

På samma sätt som trenden med unisexparfymer växer gör även trenden med att ha en parfymgarderob det. Det betyder att man har flera olika dofter som väljs efter tillfälle. Till exempel faller många under sommaren för en friskare doft och en lite tyngre och kryddigare under vinterhalvåret. På dagen kan många även dras till en lättare doft då det passar bättre under arbetsdagen medan under festkvällen kan en tyngre och mer kännbar doft vara att föredra. På samma sätt som man vill klä upp sig vid ett festligare tillfälle och klä sig mer bekvämt till vardagsbestyren.

Allt med parfym är såklart en smaksak men de flesta tillverkarna, inklusive Versace har dofter som passar för just sådana typer av tillfällen och årstider. Versace släpper årligen nyheter som gör det lätt att hitta rätt.