Många svenska kvinnor föredrar att köpa sina sminkprodukter online. Detta gör de via sajter som till exempel Billigtmakeup. Som du säkert redan känner till finns det mängder av fördelar med att näthandla framför att handla i butik.

Men det finns även vissa utmaningar med näthandeln. Till exempel finns det en risk att du fyller dit sminkskåp med produkter som du aldrig kommer att använda. Det är både frustrerande och ett slöseri med din skönhetsbudget att köpa fel kosmetika. För att du ska kunna undvika att göra detta tipsar vi här om några vanliga fallgropar som du bör undvika!

Fallgropar som du undviker när du handlar via Billigtmakeup

Billigtmakeup.se är en sajt som marknadsför prisvärda och bra sminkprodukter på nätet. När du handlar via en bra skönhetssajt som denna slipper du generellt sett att falla i de olika fallgroparna. Med detta sagt bör du vara uppmärksam på att inte begå följande misstag när du köper smink på nätet:

  • Din nya foundation får dig att se sjuk ut. Om du väljer fel färg på din foundation kan det få förödande konsekvenser. Om den är alltför rosa kan det se ut som att du har feber. Är den istället för gul i sin färg kan det se ut som att du har njursvikt. Därför är det viktigt att du väljer en foundation med rätt färg för din unika hy!
  • Färgen på läppstiftet ser annorlunda ut i verkligheten. Ett annat vanligt problem med nätshopping är att färgen inte riktigt överensstämmer med verkligheten. Detta kan bli ett problem om du vill ha precis den rätta färgen på till exempel ditt läppstift. För ett rött läppstift från ett varumärke kan som bekant ha en helt annan nyans än en liknande produkt från ett annat varumärke. Det enklaste sättet att välja rätt färg är att känna till din underton!
  • Produktens bäst-före-datum har passerat. Detta är som tur väl är ett ganska ovanligt problem. Om detta mot förmodan skulle hända dig bör du snarast möjligt returnera produkten till butiken. Men det är som sagt sällsynt att svenska konsumenter faller ner i just denna fallgrop!