Utvecklingen av den gamla klassiska vuxenleksaken har verkligen gått framåt på senare år. Den moderna tekniken har gjort det möjligt för produktutvecklare världen över att förfina och förbättra de sexleksaker som vi människor har använt i århundraden. Därmed finns det idag ett brett urval av sådana här produkter att välja bland, såsom:

  • sexdockor
  • dildos
  • sexiga kläder
  • massageprodukter
  • analpluggar
  • sexmaskiner
  • strap-ons
  • potensringar.

Listan över olika produkttyper inom segmentet vuxenleksaker skulle kunna göras lång. Om du vill kittla fantasin lite grann kan du med fördel surfa in på till exempel Lustjakt och botanisera i utbudet av sexleksaker!

Dildon är förmodligen den mest kända vuxenleksaken i världen

Den vuxenleksak som kanske är allra mest känd är den så kallade dildon. Dessa sexleksaker tillverkas av diverse material och finns även tillgängliga i flera olika storlekar och former. Därmed kan kvinnor (och även män för den delen) enkelt hitta en dildo som passar just deras specifika preferenser och önskemål. Dessa erotiska produkter kan antingen vara helt statiska eller ha en inbyggd vibrator.

De allra flesta vuxna är förmodligen mer eller mindre bekanta med dildos. Däremot är det långt ifrån alla som är fullt lika införstådda med det utbud av vuxenleksaker som riktar sig till män. Dessa produkter talas det nämligen inte alls lika ofta om. Även inom kategorin manliga sexleksaker finns det dock ett brett utbud av produkter av olika slag. Ett exempel på en populär produkt är den så kallade lösvaginan. Men det finns även flera olika varianter av denna, såsom de produkter som är formade som ett anus eller en mun. Även dessa kan antingen vara statiska eller ha en inbyggd vibrator.

Även när det kommer till manliga vuxenleksaker finns det också flera andra typer av produkter. Därmed är det ganska lätt för användaren att hitta en produkt som passar just denne.

Nu är vi äntligen mogna att börja diskutera dessa produkter

Linjen för vad som anses vara socialt accepterat och inte när det kommer till sexleksaker börjar sakta men säkert att suddas ut. Samtidigt uppstår även vissa etiska frågor som behöver behandlas i takt med att utvecklingen på detta område fortskrider. Men när tabut kring produkterna äntligen försvinner kan den riktiga diskussionen om för- och nackdelarna med dem börja!