Funderar du på att byta till ett nytt hudvårdsmärke kanske iS Clinical kan vara något för dig. Produkterna är tillverkade av rena, naturliga och kliniskt testade ingredienser och man erbjuder produkter för kompletta behandlingssystem i fyra kategorier:

  • Rengörande
  • Behandlande
  • Fuktgivande
  • Skyddande

Produkter från iS Clinical

iS Clinical är alltså namnet på en serie, som kommer från märket Innovative Skincare. Alla ingredienser som används vid tillverkningen av produkterna är kliniskt testade och godkända för att säkerställa effektiv och säker behandling. iS Clinical har produkter som bidrar till en föryngrande effekt men man erbjuder även produkter som fungerar effektivt mot akne.

Man har tagit fram produkter för att kunna erbjuda ett kompletta behandlingsystem, vilket krävs för en fullgod hudvårdsrutin.

Rengörande

I serien iS Clinical finns flera produkter avsedda för hudvårdsrutinens första steg – rengöringen. Samtliga produkter rengör huden på djupet och vissa av dom har en exfolierande effekt, som avlägsnar döda hudceller.

Behandlande

I det behandlande steget i en hudvårdsrutin används ofta serum av olika slag. Det går bra att ha flera serum från iS Clinical i sin dagliga hudvårdsrutin, men det går såklart att använda bara ett också. Vilka serum som bör väljas beror på vilken effekt man är ute efter – kanske vill du behandla rodnande hud, hudpigmenteringar, åldrande eller akne? 

Ett serum används direkt på huden efter att den har rengjorts, för att produkten ska kunna suga in och ge så god effekt som möjligt.

Fuktgivande

För att huden ska hålla sig mjuk och fräsch är det viktigt att tillföra fukt, och det gör man genom att addera en hudkräm i sin hudvårdsrutin. Dom flesta produkterna från iS Clinical innehåller en anti-aging formula och det finns produkter för både ansikte och kropp att hitta i denna serie.

Skyddande

Ett skyddande steg i en hudvårdsrutin är viktigt framför allt på sommaren och här är det då solens skadliga UV-strålar man vill skydda från. Här kan man välja en dagkräm som innehåller solskyddsfaktor om man vill hålla nere antalet produkter men det går också att komplettera vanliga hudkrämer med ett solskydd vid behov.

Det kan kännas som en hel vetenskap att börja med en ny hudvårdsserie och även om det är viktigt att välja produkter som passar den egna hudtypen så är det viktigaste att man har tålamod att fasa in produkterna långsamt, för att sedan vänta in effekterna.