Under studenten är det mängder av olika traditioner som firas. Vissa saker förknippar man extra mycket med just studenten, bland annat studentskylten, mössan och flaket. En studentskylt är som ett plakat som eleverna bär med sig när de sprungit ut. På studentskylten ska det finnas ett gammalt foto på eleven, exempelvis från 5-årsåldern. Även klassens namn brukar finnas med. Det finns många företag som erbjuder studentskylt i olika storlek och med olika sorters skaft. Bland annat kan du hitta mängder av företag på nätet som kan printa stora foton och tillverka studentskylt.
Du kan skicka in ett vanligt pappersfoto som företaget sedan scannar in och förstorar. Det är även möjligt att ta kort på pappersfotot och skicka in bilden, detta kan vara bra att veta om du är rädd om originalbilden och inte vill att den ska råka försvinna i posten. Vissa nätbutiker erbjuder även smarta tillbehör till studentskylt. Det kan handla om ett regnskydd eller att du vill ha skylten tryck på bägge sidor.
Studentskyltens design
Vanligtvis är studentskylten 50 x 70 centimeter i storlek, det kan dock variera lite beroende på var du beställer skylten eller om du gör den själv. Ett tips är att inte välja en för liten storlek, du vill ju kunna synas trots tusentals studenter. För att göra dig mer synlig kan du även satsa på ett längre handtag till studentskylten. Då kommer skylten upp från resten av alla skyltar. På många sidor på nätet där du kan beställa din studentskylt kan du vanligtvis se hur skylten kommer att se ut. Detta är bra då du kan jämföra olika färgval på texten samt typsnitt. Du får även en känsla för om bilden du valt är bra eller inte. Tänk på att välja ett fot där du syns ordentligt och inte en bild med massor av saker. Då kan det bli svårt att se vart på fotot du är.
Att köpa till ett regnskydd kan vara en bra idé eftersom det tyvärr ibland är regn denna härlig dag. Det kan vara roligt att få spara skylten, precis som att du sparar din studentmössa. När du är äldre kan du ta fram skylten och minnas denna härliga och roliga dag då du klev in i vuxenlivet.