Compact powder shadow ögonskuggor är älskad av många. De har en fantastisk förmåga att framhäva ögonen på ett naturligt och diskret vis men de kan också skapa en glamorös och trendig look. Ögonskuggorna innehåller mycket pigment och är därför dryga och prisvärda. De är lättarbetade och har lång hållbarhet. Det finns många olika färger och nyanser av compact powder shadows och du kan även blanda dem efter eget tycke och smak för att få fram den färg som passar just dig bäst. Många personer som använder kontaktlinser eller som har känsliga ögon använder just compact powder shadows eftersom de är så milda och inte irriterar ögonen.

Vilken färg ska jag välja?

Färgen på compact powder shadow ögonskuggor kan väljas på lite olika sätt. Ofta utgår man från färgen på ögonen och håret men man kan också matcha färgen på kläderna eller din handväska. En del väljer att jobba med kontrastfärger för att understryka den egna ögonfärgen. Är du nybörjare när det kommer till ögonskuggor kan du testa färger som rosa, beige, brunt eller aprikos. Vill du ha ett riktigt bra resultat bör du första lägga en highlighter, sedan en bas-skugga och avsluta med ögonskuggan. Har du bråttom på morgonen innan du ska iväg räcker det med två olika ögonskuggor, resultatet blir fortfarande bra.

Enkla att använda

Compact powder shadow ögonskuggor är mycket enkla att använda och passar därför både till nybörjare såväl som till kvinnan som kan make up och vet hur man applicerar ögonskuggor. Färgerna är matta och enkla att tona ut, de kan användas som ögonskugga men också som eyeliner eller till ögonbrynen. När du köper compact powder shadows medföljer alltid en guide som tydligt förklarar hur de olika färgerna kan kombineras och hur du applicerar dem på ögonlocket. Två applikatorer följer också med.

Hur får jag mina compact powder shadows att sitta?

Ingen uppskattar smink som börjar rinna, därför är det så viktigt att underlaget är bra, då kommer ögonskuggan sitta fint hela kvällen. Man ska alltid börja med en ögonskugge-primer, en liten droppe räcker som du försiktigt smörjer in med en borste på ögonlocken. Steg två är att lägga en bas, beroende på vilket resultat du vill ha kan du antingen använda en ljus eller mörkare bas. Därefter kan du applicera din ögonskugga compact powder shadow. Avsluta med en setting spray eller ett setting powder, då kan du vara säker på att din ögonskugga och allt annat smink kommer att sitta perfekt.