Teveserien Paw Patrol har blivit allt mer populär bland de små. Serien handlar om ett gäng räddningshundar som sprider trygghet i sin omgivning. Den sprider dessutom goda ideal och för att främja sitt barns intresse för dessa finns Paw Patrol leksaker på seriens tema. Det finns allt från skor och väskor till gosedjur som föreställer de små hundarna. Genom att låta sitt barn leka med Paw Patrol leksaker kan man främja deras leklust och samtidigt lägga grunden för en positiv social utveckling.

Igenkänning skapar trygghet och lekglädje

Många barn hittar sin favoritserie tidigt och börjar också känna sig trygga med karaktärerna och miljöerna som finns i denna. Genom att låta serien följa med in i lekrummet kan man se till att barnet upplever leken som familjär och därmed kan lekandet bli ännu roligare.

Olika karaktärer för olika barn

Karaktärerna i Paw Patrol är olika, men alla sprider goda ideal och verkar som förebilder för barnet. Ofta hittar barn en favoritkaraktär och börjar identifiera sig med denna. Detta är mycket positivt eftersom barnet då också plockar upp de goda dragen och använder sig av dessa likna sin favoritkaraktär. Genom att välja en positiv serie kan man på detta sätt främja barnets utveckling och uppmuntra en gynnsam moral. Det finns gosedjur av varje huvudkaraktär i serien som kan utgöra en grund för leken i Paw Patrols universum. De olika karaktärerna och deras huvudsakliga drag är:

  • Ryder: Ledaren av gänget som är både kreativ och intelligent.
  • Chase: En polis och spoinhund som är lojal och arbetar för gruppens trygghet.
  • Marshall: En brandman som är en pålitlig vän och som skojar mycket.
  • Skye: Flyger en helikopter och kännetecknas av hennes mod och tävlingssinne.
  • Everest: En äventyrare som är pålitlig och intelligent.
  • Rubble: En konstruktör som kännetecknas av att vara en flitig arbetare.
  • Zuma: En pålitlig räddningsarbetare vars fokus är vatten.

Paw Patrol leksaker främjar goda ideal

På grund av de positiva egenskaper som Paw Patrol-gänget har blir det tydligt varför ett barns utveckling kan främjas av serien. Leksakerna från Paw Patrol är fokuserade på att låta barnet befinna sig i räddningsarbetarnas värld och på detta sätt bli en del av den.