TK Logistik WooCommerce Plugin gör det enklare att sköta den dagliga driften av en e-handel. Snarare än att överföra saker som data och fraktinformation manuellt, kan det ske automatiskt och således frigöra tid till andra uppgifter.

Pluginet heter egentligen WooPacsoft Unifaun men i denna text förklaras dess funktion just mot TK Logistic.

Vad är TK Logistik WooCommerce Plugin egentligen?

TK Logistik WooCommerce Plugin kan användas av dem som använder WordPress och WooCommerce till sin e-butik. Kort beskrivet överför den relevant data för en order så att du slipper göra det manuellt. Den skapar automatiskt fraktsedlar i Unifaun så fort en order placeras i e-butiken.

Informationen, som kunden själv fyller i på din webbplats, används för att skapa fraktsedlarna. Således är det bara att skriva ut fraktsedlarna – redo och klara för att skickas iväg. Själva pluggen installeras direkt från panelen i WordPress och kopplas till Unifaun med en API-nyckel.

Funktionerna

Huvudfunktionen är alltså att föra över information till Unifaun så att fraktsedlar kan genereras automatiskt. En lite närmare beskrivning av funktionerna finns nedan.

  • Synka manuellt eller automatiskt. TK Logistik WooCommerce Plugin låter dig välja om du vill att all information ska synkas direkt till Unifaun, eller manuell synkning så att du kan göra det när det passar dig.
  • Lägg till flera olika transportörer. Då TK Logistik WooCommerce Plugin är kopplad till Unifaun Online är det enkelt att lägga till fler åkerier under ditt kontos namn. Således kan du smidigt samla allt under ett och samma tak.
  • Notiser i mobilen och på mailen. I Unifaun Online finns möjlighet att aktivera notiser per SMS och mail som tillval.
  • Separera varor i samma order. Pluggen låter dig enkelt separera varor i en och samma order. Det innebär att du kan skicka separata paket för olika varor från en beställning.

Frågor och svar

Kan man få hjälp med installationen?
Ja, det går att få hjälp av leverantören med installationen. Det kostar 950 kronor i timmen ex. moms.

Kan man pröva på pluggen kostnadsfritt?
En sådan version av pluggen finns inte. Däremot finns det dokumentation (bland annat videos) som ger en bra överblick av funktionaliteten.

Behöver man logga in på Unifaun för att orderna ska levereras?
Ja, du behöver fortfarande gå in på Unifaun Online. Eftersom TK Logistik WooCommerce Plugin synkar all data är det bara att trycka på ”Skriv ut”.