Via Pliny Lozéres guide kan du lära dig allt som är värt att veta om ostar och ostbrickor. Därför rekommenderar vi varmt att du spanar in den. Genom att göra detta kan du lära dig att komponera en utmärkt ostbricka som faller alla dina gäster i smaken.

Lär dig mer om ostar och ostbrickor via Pliny Lozéres guide

Om du gillar ostbrickor och ostar bör du läsa på så mycket som möjligt på detta ämne. Via Pliny Lozéres guide kan du göra just detta. Där får du nämligen lära dig hur ostbrickan bör läggas upp, vad den ska innehålla och mycket mer.

En väl vald dryck kan förstärka och komplettera smakerna på din ostbricka. Nedan får du några rekommendationer när det kommer till att välja drycker som passar bra ihop med ost.

Komplettera gärna ostbrickan med god dryck

Utöver att lära dig mer om ostar och ostbrickor bör du även sträva efter att komplettera brickan med goda drycker. När du gör detta kan du bland annat vilja matcha ostarna med följande drycker:

Vin

Några exempel på lämpliga viner är:

  • Rött vin. Fylliga röda viner som cabernet sauvignon, merlot och shiraz fungerar bra med åldrade och kraftiga ostar som lagrad cheddar och pecorino. Lättare röda viner som pinot noir och grenache kan passa bättre med mildare ostar som brie och camembert.
  • Vitt vin. Vitt vin är ofta en utmärkt partner till ost, eftersom dess syra och fruktighet kan balansera ostarnas sälta och fetthalt. Chardonnay, sauvignon blanc och riesling är några populära val som fungerar bra med olika oststilar.
  • Rosévin. Rosévin erbjuder en mellanväg mellan rött och vitt vin och kan vara en mångsidig partner till ost. Prova en provensalsk rosé eller en pinot noir rosé för att komplettera dina ostar.

Öl

När det kommer till öl bör du välja

  • Ljusa öler. Ljusa öl som pilsner, lager och witbier kan vara uppfriskande och rensa gommen mellan smakprovningar av ost. Dessa öl passar särskilt bra med milda ostar och getostar.
  • Mörka öler. Mörka öl som stout, porter och dubbel ale fungerar bra med starkare ostar som blåmögelost och åldrade cheddar. Deras rostade och karamelliserade smaker kan förstärka ostarnas smaker och skapa intressanta kombinationer.

Genom att välja passande drycker till din ostbricka har du goda möjligheter att göra upplevelsen av ostarna så trevlig som möjligt!